Energiatakarékos Modern Szerkezet

A horgonyzott acél majdnem minden tekintetben megelőzi a hagyományos tégla szerkezetet. Energiatakarékosabb, gyorsabb. Bármilyen stílus építhető belőle és nem szennyezi a környezetet a többi építési technológiához képest. Napjainkban a világ legelterjedtebb építési technológiája.

30 év garanciát adunk, 10%- al nagyobb alapterületet kapsz és kiemelten magas akár passzívház  energiatakarékosságot. Ezzel a technológiával 3 hónap alatt átadható az otthonod.

Miben kiváló az acélszerkezetes építési rendszer? Milyen előnyei vannak az acél könnyűszerkezetes technológiának? Miért ebből építsek? Miért lesz jó nekem? A HORIZONT™ rendszer számos olyan előnnyel bír, amely ideális választássá teszi házépítéshez.

Gazdaságos, energiatakarékos

A gyors kivitelezés miatt kevesebb a munkaköltség, az acélprofilok könnyű súlyának köszönhetően az alapozási, rakodási és szállítási kiadások alacsonyabbak. A gyártás teljes mértékben hulladékmentes, az építés során minimális építési hulladék keletkezik, így a hulladékkezelési költségek is rendkívül alacsonyak.

A HORIZONT™ rendszer energiatakarékos, kiváló hő- és hangszigetelő. Ezeknek köszönhetően a fűtési és klimatizálási költségek sokkal alacsonyabbak, mint a hagyományos építési rendszereknél. Megfelelő tervezéssel a HORIZONT™ építési technológia segítségével passzívház is építhető.

Jobb életminőség, egészségkárosító allergének nélkül

A HORIZONT™ rendszerrel épített épületek szerkezetében nincs semmilyen egészségkárosító, allergén vagy jó közérzetet befolyásoló anyag. Az építés során a házban és környékén nem keletkezik por, veszélyes hulladék vagy talajszennyeződés.

A száraz építési technológiának köszönhetően, nem kell várni a falak száradására és ebből eredő penészedés sem történik. Az épület ezért, a kivitelezés után azonnal beköltözhető.

A tüzihorganyzott acél váz nem igényel felületkezelést, enélkül is ellenálló a rovarokkal, rágcsálókkal, penészesedéssel és gombásodással szemben. Nincsen szükség méreggel történő felületkezelésre, mint más szerves anyagok esetén pl. fa.

 

Biztonságos, időtálló technológia

Az acélszerkezet méretpontos és tartós, vetemedés-, száradás- és repedésmentes, így az építkezést követően évtizedekkel később is stabilan áll. Az általunk használt nagy korrózióvédelmű horganyzott acél élettartama megfelelő használat mellett, legalább 150 év. Az erős, szilárd, stabil szerkezet kiemelkedően földrengés-, szél- és viharálló, a családi ház méretű épületeknél nincs szükség villámvédelemre sem.

A technológia rendelkezik ÉMI alkalmassági bizonyítvánnyal. Acélprofiljaink és vázszerkezeteink harmonizált Európai Uniós szabványoknak megfelelően, valamint a Certop által auditált ISO 9001 minőségbiztosítási és az ÉMI által ellenőrzött Üzemi Gyártásellenőrzési rendszerben készülnek.

Környezettudatosság

A HORIZONT™ építési technológiával készült épületek gyártásához, felépítéséhez és működtetéséhez sokkal kevesebb nyersanyagra és energiára van szükség, mint egy hagyományos épületnél. Emellett bontás esetén az acél teljes mértékben újrahasznosítható. A világon gyártott acél 90%-a jelenleg is újrafeldolgozott. Az épületnek nincs kedvezőtlen leárnyékoló hatása.

Tervezhetőség és precizitás

A gyártás – és márkaképviselő építő partnereink által a kivitelezés – szerződés alapján, előre megállapított pontos határidőkkel, költségekkel és garanciavállalással történik. Egy átlagos családi ház teherhordó és válaszfal szerkezete a födémmel és a tetőszerkezettel együtt 1-2 hét alatt felépíthető, a ház 2-3 hónap alatt kulcsrakészen átadható. A száraz építési technológiának – eltekintve az alapozástól és az aljzatbetonozástól – köszönhetően évszaktól függetlenül építhető, nincs száradási és technológiai várakozási idő.

Kényelem és rugalmasság

A HORIZONT™ építési technológiának köszönhetően az alaprajzi tervezhetőség kötetlen: nincsenek méretmegkötések, fix elemméretek, az íves falak és nyílások egyszerűen és gyorsan kialakíthatóak, így teljes mértékben alkalmazkodni tudunk a vevő igényeihez. A falazott szerkezetekhez képest nagyjából 10-15%-kal nagyobb a hasznos alapterület.

1.       Alacsonyabb bekerülési ár ( egyszeri megtakarítás)
Az építési munkálatok 10-15 %-al alacsonyabb bekerülési összegből kivitelezhetők.
2.      Alacsonyabb működtetési költség (folyamatos megtakarítás)
A kiváló, akár passzív háznak megfelelő szigetelés a fűtési-hűtési költségeket drasztikusan csökkenti (akár 50% alá), melyek a különböző alternatív, vagy megújuló környezetbarát energiaforrásokkal tovább javíthatók.
3.      Gyorsabb építés (az idő is pénz)
A gyakorlatban bizonyított, hogy a téglaépítéshez képest minimum kettő, de akár négy HORIZONT™ ház is felépíthető ugyanannyi idő alatt, ugyanannyi munkaerővel.
4.      Nagyobb hasznos terület (nagyobb érték)
Az acélszerkezet erőssége, és a nagy mértékű hőszigetelés miatt vékonyabb falak szükségesek, ezért az építmény hasznos alapterülete akár 10-15 %-al nagyobb.
5.      10-12-szer kisebb súly
Egy kulcsrakész 100 m2-es HORIZONT™ ház súlya 25 tonna, szemben a 250-300 tonnás téglaházzal. Ennél fogva az alapozási, szállítási és anyagmozgatási költségek jóval alacsonyabbak. Egy 100 m2-es ház tetőszerkezettel, egy kamionnal elszállítható, akár előreszerelt állapotban is.
6.      Hatékonyabb anyagfelhasználás
A precíz, méretre szabott acélszerkezetnél keletkező hulladék 0,5 % alatti. A szárazépítési anyagok is minimális hulladékkal beépíthetők.
7.      Évszaktól független építés (rugalmasság – idő megtakarítás)
A HORIZONT™ szárazépítési rendszer munkái – az alap betonmunkáját kivéve – külső hőmérséklettől függetlenül folyhatnak – nincs száradási és technológiai várakozási idő.

MIÉRT ACÉL?

Előnyös tulajdonságai ellenére a fa szerkezetnek számos hátránya akad: könnyebben korhad, penészedik, gombásodik, vetemedik, tűzveszélyes, a kártevők komoly károkat tudnak benne okozni, valamint nem földrengés- és viharálló. Az acél alapanyag ezekre a problémákra megoldást nyújt. Az acélszerkezetes építési technológia mára már egy kiforrott, világszerte alkalmazott és bevált építőipari megoldássá vált Észak-Amerikától, Európán, a Közel-Keleten és Afrikán át egészen Ázsiáig. A faszerkezetek problémainak kiküszöbölésére elsőként Észak-Amerikában kezdtek el foglalkozni acélvázas könnyűszerkezetekkel. A technológia az 1940-es évek óta folyamatos fejlődésen ment keresztül: eleinte csupán válaszfalak készítésére használták, majd teherhordó szerkezeteket is gyártottak belőle, amely lehetőséget kínál opelt teljes épületek, csarnokok és kisebb ipari épületek, tetőszerkezetek és ráépítések kivitelezésére is. A ’70-es évektől kezdve már családi házak építésére is használják. Tartóssága és ellenálló képessége miatt hamar népszerűvé vált az építtetők körében. A kilencvenes évektől a gazdaságossági és környezetvédelmi szempontok felértékelődése és az energiatakarékos házak iránti növekvő igény miatt komoly fejlődésen ment keresztül a technológia, ezáltal az egyik legkörnyezetkímélőbb és energiahatékonyabb építőipari megoldássá vált. Gondoljunk csak a legnagyobb felhőkarcolókat, amelyet szintén acél szerkezetből építenek.

Érdekes Információk

Élettartam, rozsdásodás
-ÉMI által vizsgálva. A tüzihorganyréteg vastagsága a legmagasabb: 275g/m2. Ez
szabvány szerint több mint 200 év élettartamot biztosít beltéri felhasználás esetén.
Sérült részeknél katódos védelem alakul ki. Vágás csak nyírással történik.
A könnyűszerkezetes épületeket elfújja a szél, mint Amerikában
– mérések szerint a szerkezet szélállósága 300km/h. A Magyarországon mért
legnagyobb szélsebesség  150km/h.
– Értékállóság
– Egyre fontosabb szempont az üzemeltetési költség – a ház “fogyasztása” – a takarékos
  épületek felértékelődnek.

A kulcsrakész kivitelezés az alapozástól a kulcsátadásig mindent tartalmaz. A tervezést, szerkezetépítést, építőmesteri munkákat, gépészet és elektromos rendszer kiépítését. Programozzuk és telepítjük az innovatív technológiákat, amelyet azonnal használhatsz.